Vereniging

EHBO-vereniging Denekamp e.o.

De EHBO-vereniging Denekamp is een actieve vereniging met 95 actieve leden, 30 steunende leden, 7 ere leden en 160 reanimatie/ AED leden. Wij bieden diverse cursussen aan op het gebied van EHBO en reanimatie/ AED. Voor onze leden verzorgen wij herhalingslessen. Alle cursussen en herhalingslessen worden gegeven conform de richtlijnen van het Oranje Kruis en/ of de Nederlandse Reanimatie Raad. Tevens is onze vereniging aangesloten bij de Nationale Bond voor E.H.B.O. via het rayon Twente‑Oost van het district Overijssel.

De EHBO vereniging  Denekamp beschikt over een team EHBO-ers met ruime ervaring in Eerste Hulpverlening bij Evenementen. Onze gediplomeerde EHBO-ers zijn uitgerust met moderne verband- en hulpmiddelen voor het adequaat verlenen van Eerste Hulp. Ook voldoen wij aan de Veldnorm Evenementenzorg en de aantekening EHBDD voor Drank- en Drugsincidenten. Als EHBO vereniging willen wij onze diensten tegen een aantrekkelijk tarief blijven aanbieden aan de organisaties van evenementen in onze nabije omgeving.

Het bestuur bestaat uit: Edwin Heinink (voorzitter), Miranda Oude Hassink (secretaris), Frank Tellman (penningmeester), Henk Aveskamp en Nàncy Oude Bruinink. Met deze enthousiaste en actieve bestuursleden en natuurlijk met de geweldige inzet en hulp van onze leden zien wij de toekomst van de EHBO-vereniging positief tegemoet en gaan we vol vertrouwen op naar het volgende 75-jarig jubileum van de vereniging in 2025.

Om lid te kunnen worden van onze vereniging moet je in het bezit zijn van een geldig EHBO-diploma.
Heb je nog geen EHBO-diploma, dan kun je bij ons hiervoor een cursus EHBO volgen.

Geschiedenis EHBO-vereniging Denekamp

De EHBO-vereniging Denekamp is opgericht op 19 september 1950 door Dokter J.E.A.M. Dierick, de heer L. (Bets ) Groener en mevrouw L.H. Berning (dochter van Meester Berning). De heer B. de Boer (directeur plaatselijke melkfabriek) en mevrouw H.J.J. (Mien) Aveskamp sloten zich gelijk bij de oprichters aan.

Het eerste onderkomen van de EHBO-vereniging was in het KJC gebouw aan de Ootmarsumsestraat. Daarna werd er geoefend in de kelder van de melkfabriek en vervolgens kreeg de vereniging in 1955 het Concordia (Marktzicht) als nieuw onderkomen. Sinds 1982 is het Irenegebouw tot ons vaste pleisterplaats en onderkomen geworden en dat is het nog steeds.