Basiscursus EHBO Eerstehulpverlener (EHBO-diploma)

Eerste Hulp verlenen leer je tijdens de EHBO-cursus. Je leert wat je moet doen, maar ook wat je niet moet doen als een collega, huisgenoot of kind plotseling jouw hulp nodig heeft. De cursus wordt gegeven door een gediplomeerd kaderinstructeur EHBO.

De cursus wordt afgesloten met een examen en je ontvangt een diploma van ‘Het Oranje Kruis’. Voor het geldig houden van het diploma is het volgen van herhalingslessen noodzakelijk.

Voor wie

Deze cursus is bestemd voor degene die zich wil inzetten voor eerstehulpverlening. Er is geen speciale vooropleiding nodig. Om aan het examen deel te kunnen nemen moet op de dag van het examen de leeftijd van 16 jaar zijn bereikt.

De lesstof bestaat uit:

  • Eerste Hulpverlening, incl. reanimatie/ AED
  • Verbandleer en kleine ongevallen
  • Eerste Hulp aan Kinderen

Er wordt geoefend met reanimatiepoppen en met LOTUS-slachtoffers. Deze slachtoffers zijn getraind om wonden en ongevalssituaties zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven om hulpverleners behulpzaam te zijn om de vaardigheden op hen te oefenen.

De lessen worden gegeven uit het nieuwste druk van het Oranje Kruis boekje. Het lesmateriaal wordt op de eerste cursusavond uitgereikt.

Wanneer

Jaarlijks start in maart en september bij voldoende deelname op maandagavond een nieuwe cursus EHBO. De totale cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten. Gevolgd door een examen.

Aanmelden

Je kunt je via het aanmeldingsformulier eenvoudig aanmelden. Voor meer informatie kun je gebruik maken van het contactformulier.

Kosten

De kosten bedragen €170,00 en zijn inclusief lesmateriaal, lesboek, eenmalige examenkosten, koffie/thee.

Het bedrag wordt op de eerste cursusavond geïnd.

De kosten van een EHBO-opleiding worden door verschillende ziektekostenverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Informeer hiernaar, daardoor kan deze opleiding voor u erg voordelig uitvallen!!

Aansprakelijkheid

Als houder van een geldig Diploma Eerste Hulp/ EHBO-diploma bent u zonder extra kosten verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij eerste hulpverlenen. EHBO-vereniging Denekamp leidt op voor een diploma van het Oranje Kruis. Hiermee heeft u altijd de rugdekking via deze verzekering. Kijk voor meer informatie op de website van het Oranje Kruis over aansprakelijkheid. (Link oranje kruis)