Basiscursus Eerste hulp bij Kinderen (EHAK)

Dit is een cursus voor jonge ouders, gastouders en iedereen die met kinderen werkt (peuterspeelzaal & kinderopvang). Het is een praktische en doelgerichte cursus.

Kinderen zijn vliegensvlug en als het eens misgaat, dan wil je toch de juiste eerste hulp kunnen verlenen. Tijdens deze opleiding krijg je inzicht in de verschillen tussen zuigelingen, kinderen en volwassenen, die van belang zijn voor de eerstehulpverlening, zoals lichaamsbouw en het gedrag van zuigelingen en kinderen bij ongeval en ziekte en de wijze waarop hierop het best kan worden gereageerd.

Je leert hoe eerste hulp moet worden verleend aan zuigelingen en kinderen bij stoornissen in de vitale functies en plaatselijke letsels, die veel bij zuigelingen en kinderen voorkomen. Je krijgt inzicht in de gevaren die in het bijzonder zuigelingen en kinderen bedreigen en de wijze waarop deze kunnen worden bestreden incl. reanimatie en AED.

De opleiding wordt afgesloten met een toets. Het zwaartepunt van de toets ligt op de praktijk. Je ontvangt een certificaat van het Oranje Kruis, deze is 2 jaar geldig.

Tijdsduur

Er worden 3 lessen van 2,5 uur gegeven. Na het afronden van de cursus moet de cursist jaarlijks een herhalingsles volgen.

Locatie

De cursussen worden, indien niet anders aangegeven, gegeven in het Irenegebouw, Grotestraat 5, rechter ingang langs de kerk, Denekamp.

Kosten

De kosten voor de cursus bedragen € 75,- De herhalingsles kost € 20,-

Aanmelden

Je kunt je via het aanmeldingsformulier eenvoudig aanmelden. Voor meer informatie kun je gebruik maken van het contactformulier.