CURSUS Eerste Hulp bij Drank- en Drugsincidenten (EHBDD, alleen voor eigen leden)

De EHBO-vereniging Denekamp organiseert bij voldoende belangstelling een cursus ‘Eerste Hulp bij Drank- en Drugsincidenten’ (EHBDD) voor eigen leden. De cursus zal worden verzorgd door een kaderinstructeur en met de hulp en inzet van een lotusslachtoffer Drank en Drugs. Het is een leerzame en interessante cursus.

Bij het uitgaan en tijdens evenementen ziet de vereniging steeds vaker dat ze als eerstehulpverlener te maken krijgen met overmatig gebruik van drank en drugs. Het gebruik van deze middelen is in de loop van de jaren steeds meer ingeburgerd. Het overmatige gebruik van drank en drugs kan leiden tot onvoorspelbare en gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de gebruiker zelf maar ook voor haar of zijn omgeving. Er wordt tijdens de evenementen, waar de vereniging de EHBO inzet verzorgd, dan ook steeds vaker gevraagd om een EHBO-er met de aantekening voor eerste hulp bij drank- en drugsincidenten.

Tijdens de cursus wordt er zowel theoretisch als praktisch ingegaan op het signaleren van het gebruik van drank en drugs. Welke invloed dit onder andere heeft op de sociale omgeving. Natuurlijk wordt er ook besproken hoe te handelen als EHBO-er. Hoe je dan wel behoort te handelen, maar ook hoe je dan zeker niet moet handelen. Dit wordt ook uitgelegd aan de hand van praktijkopdrachten.

Kosten

De cursus is voor leden gratis

Aanmelden

Je kunt je via het aanmeldingsformulier eenvoudig aanmelden. Voor meer informatie kun je gebruik maken van het contactformulier.

afbeelding drank_drugs