Maandag 13 mei vond er een EHBO-oefening plaats bij Hubo Bouwmarkt in Denekamp. Deze oefening werd georganiseerd door EHBO-vereniging Denekamp. Diverse EHBO-leden deden mee aan de oefening. Om de oefening zo echt mogelijk te laten lijken, speelden vier mensen van de LOTUS-vereniging als slachtoffer. 

Er waren vier ongevallen in scène gezet met vier slachtoffers. Eén slachtoffer lag onderaan de trap met een spijker dwars door de voet. Een tweede slachtoffer was een lamp aan het testen en heeft brandwonden opgelopen t.g.v. een stroomstoot. Een derde slachtoffer was bij de kassa niet meer goed aanspreekbaar en leek een beroerte te hebben. Het vierde slachtoffer was in de zagerij en had zijn duim kwijtgeraakt door de zaagmachine.

De EHBO’ers moesten erachter zien te komen wat het slachtoffer mankeerde, zo nodig hulpdiensten alarmeren en het slachtoffer ter plekke helpen. Voor elk ongeval was 10 minuten uitgetrokken en na afloop werd er gezamenlijk geëvalueerd. Het was voor de leden een leerzame en mooie oefening.