Op maandagavond 5 februari 2024 heeft Edwin Heinink een interessante lezing verzorgt voor de EHBO-vereniging Denekamp.

Als er in de loop van je leven schade aan je hersenen ontstaat, dan heet dat niet aangeboren hersenletsel (NAH). Dit kan ontstaan door een oorzaak van buitenaf, bijvoorbeeld door een auto-ongeluk, een klap op iemands hoofd of door een val. Hersenletsel kan ook ontstaan doordat er in de hersenen iets misgaat, bijvoorbeeld een bloedvat dat knapt in de hersenen of een propje dat in de bloedbaan van de hersenen vast komt te zitten.

Edwin is in zijn dagelijkse leven werkzaam als jobcoach arbeidsontwikkeling. In deze hoedanigheid begeleidt hij ook mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Tijdens deze lezing is hij ingegaan op de gevolgen van een NAH zoals cognitieve stoornissen, gedragsveranderingen, sociaal isolement, psychische- en fysieke stoornissen etc.

Deze avond waren drie sprekers aan het woord met niet aangeboren hersenletsel. Zij vertelden hun levensverhaal en wat dat  betekent voor het werkzame leven en de terugkeer naar je werkplek of een passende werkplek voor iemand die geconfronteerd wordt met een NAH.

Voor deze lezing werden alle leden van de EHBO-vereniging uitgenodigd, maar ook andere belangstellenden waren van harte welkom. De opkomst was groot.