De EHBO-vereniging Denekamp is in 1950 opgericht door Dokter Dierick en is nu uitgegroeid tot een actieve vereniging met ruim 95 gediplomeerde EHBO-ers en 160 opgeleide reanimatie/ AED leden. De vereniging verzorgt zowel EHBO-cursussen als reanimatiecursussen, waarbij ook het gebruik van de AED wordt geleerd. Ook de jeugd wordt door de vereniging niet vergeten. Sinds 2012 kunnen jeugdigen deelnemen aan de cursus jeugd-EHBO, daarbij geldt: jong geleerd is oud gedaan. Als er bij u in de straat of op het werk een ongeval gebeurt en er is een EHBO-er in de buurt, dan zal hij of zij zich ook inzetten.

Daarnaast geeft de vereniging ook EHBO-, en reanimatiecursussen aan bedrijven, instellingen en sportverenigingen. En staan onze vrijwilligers op de vele evenementen in Denekamp, Lattrop, Tilligte, Beuningen en Noord-Deurningen om hierbij de EHBO inzet te verzorgen.

Om zo actief te kunnen blijven is er geld nodig. Daarom vindt er weer een huis-aan-huis collecte voor de EHBO-vereniging plaats. Dit jaar zal deze collecte gehouden worden van maandag 15 april t/m zaterdag 20 april. De collectanten zijn vrijwilligers, die hiervoor hun tijd inleveren. Kom hen tegemoet……… en vul de oranje bus!

Collectanten gezocht

Vaak is het een hele toer om voldoende collectanten te krijgen. Vandaar dat niet alleen leden, maar ook mensen die geen lid zijn van de vereniging hiervoor collecteren. Het collecteren kost ongeveer 1 tot 1,5 uur tijd, tijd die je zelf kunt indelen tijdens de collecteweek. En hierbij geldt: vele handen maken licht werk. Heb je belangstelling om te helpen met collecteren of weet je iemand in de omgeving die dit graag wil doen, meld je dan aan bij Frank Tellman, via het emailadres f.tellman@home.nl  of bel nummer 06-14607339.

Word wijkhoofd

Om deze collecte te organiseren zijn er wijkhoofden nodig. Zij zorgen ervoor dat de collectanten per wijk weten, wanneer en waar er gecollecteerd dien te worden. En daarvoor hebben de collectanten dan de welbekende oranje bus nodig. In Denekamp zijn we nog op zoek naar mensen die dit willen regelen. Helpt u/help je ook mee? Ook hiervoor kun je je aanmelden bij Frank Tellman.