De EHBO Vereniging Denekamp heeft op zaterdag 23 september en 21 oktober jl. een cursus ‘Eerste Hulp bij Drank- en Drugsincidenten’ (EHBDD) gehouden voor haar eigen EHBO-leden. De cursus werd verzorgd door kaderinstructeur Gert-Jan Krikke met de hulp en inzet van een lotusslachtoffer Drank en Drugs. Aan deze leerzame en interessante cursus hebben zes leden van de vereniging deelgenomen.

Bij het uitgaan en tijdens evenementen ziet de vereniging steeds vaker dat ze als eerstehulpverlener te maken krijgen met overmatig gebruik van drank en drugs. Het gebruik van deze middelen is in de loop van de jaren steeds meer ingeburgerd. Het overmatige gebruik van drank en drugs kan leiden tot onvoorspelbare en gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de gebruiker zelf maar ook voor haar of zijn omgeving. Er wordt tijdens de evenementen, waar de vereniging de EHBO inzet verzorgt, dan ook steeds vaker gevraagd om een EHBO-er met de aantekening voor eerste hulp bij drank- en drugsincidenten.

Tijdens de cursus op deze twee zaterdagen werd er zowel theoretisch als praktisch ingegaan op het signaleren van het gebruik van drank en drugs. Welke invloed dit onder andere heeft op de sociale omgeving.Natuurlijk werd er ook besproken hoe te handelen als EHBO-er. Hoe je dan wel behoort te handelen, maar ook hoe je dan zeker niet moet handelen. Dit werd ook uitgelegd aan de hand van praktijkopdrachten.

De EHBO-vereniging wil de leden, die deelgenomen hebben aan deze cursus, Kirby Oude Vrielink, Marian Oude Vrielink, Hillianne de Vries, Merle Teders, Nathalie Heikamp – Korving en Leo Pentermanvan harte feliciteren met het behalen van de cursus EHBDD en de aantekening hiervoor.

EHBO-vereniging Denekamp is een vereniging met ruim 90 actieve leden en zij zijn allemaal in het bezit van een EHBO-diploma inclusief reanimatie/ AED en Eerste Hulp aan Kinderen. De vereniging verzorgt diverse cursussen (EHBO, reanimatie/ AED, BHV en kinder-EHBO). Naast het geven van cursussen is de vereniging actief bij evenementen in Denekamp, Lattrop, Tilligte, Beuningen en Noord-Deurningen. De EHBO-vereniging en haar leden zorgt hier voor deskundige hulp en veiligheid.

Aanmelden

Je kunt je via het aanmeldingsformulier eenvoudig aanmelden. Voor meer informatie kun je gebruik maken van het contactformulier.