Op maandag 18 december jl. hebben negen cursisten van de EHBO-vereniging Denekamp examen gedaan voor de basiscursus EHBO. Alle cursisten zijn geslaagd: Noortje Wispels, Melanie Otto – Kasper, Chantal Pleijhuis, Sietske Wageman, Raymond Domingo, Marlie Mollink, Larissa van Dijk, Merlin Weerink en Thijs Liebrand. Namens de EHBO-vereniging Denekamp de felicitaties voor het behaalde diploma.

Op maandag 16 oktober 2023 is de EHBO-vereniging Denekamp gestart met de basiscursus EHBO.  De totale cursus bestond uit acht lessen en is verzorgd door kaderinstructeur Gert-Jan Krikke. De lesstof bestond uit eerstehulpverlening inclusief eerste hulp aan kinderen, reanimatie, gebruik van de AED, verbandleer en kleine ongevallen. Ook werd er samengewerkt met een Lotus slachtoffer, Cristel Haafkes, zodat de cursisten ongevalssituaties zo natuurgetrouw mogelijk konden oefenen.

Nieuwe cursus start in april 2024

De EHBO-vereniging Denekamp start bij voldoende deelname weer een basiscursus EHBO in april 2024. Deze cursus wordt gehouden op de maandag in het Irenegebouw aan de Grotestraat 5 te Denekamp van 19.30 tot 21.30 uur. De totale cursus bestaat uit acht lessen en wordt afgesloten met een erkend examen (diploma Eerste Hulpverlener).

Tijdens deze cursus leren de cursisten onder andere wat ze moeten doen bij storingen in het bewustzijn en de ademhaling, bij bloedingen, verbrandingen, vergiftigingen, botbreuken en bij letsels door hitte en koude. De cursus wordt gegeven door bevoegde en gediplomeerde instructeurs.

Levensreddende handelingen zoals beademing en reanimatie worden geoefend met reanimatiepoppen.

De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden deze cursus EHBO.  Informeer hiernaar bij uw verzekeraar.

Voor deze cursus zijn nog plekken vrij. Meld je je daarom snel aan bij Frank Tellman (06-14607339 of e-mail f.tellman@home.nl ). Kijk voor meer informatie over onze EHBO-cursussen op onze website:  www.ehbodenekamp.nl